Notebook Teszt

Notebook tesztek. Dell, HP, Sony, Acer, Toshiba, sőt, alma is előfordulhat.

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Nootebook tesztek

Nincs megjeleníthető elem

érdekes linkek

Nincs megjeleníthető elem

Linkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Notebook statisztika

Amennyiben szeretne szép és igényes kerítésléceket vásárolni akár fából akár műanyag elemekből | Amennyiben kandallót vagy cserépkályha építésen töri a fejét isite toplistaisite toplista

notebook címkék

MacBook Air Teszt

notebook-tesztelo 2011.12.03. 01:39

Apple MacBook Air

A MacBookok legvékonyabbja, az Air már első verziójának megjelenésekor nagy feltűnést keltett, ami nem véletlen, hiszen az Apple-rajongók végre egy elképesztően vékony és mégis teljes értékű notebookot kaptak, mely ugyanúgy lehet jó társ az asztalon vagy utazásnál. A második generációban csak a hardvert frissítették. Várható volt, hogy az Apple nem elégszik meg ennyivel, és a legutóbbi szériafrissítésénél egy még vékonyabb, kisebb és könnyebb géppel fog előállni, ami be is igazolódott. Az új Airnél sikerült az előd vastagságából lefaragniuk egyharmadnyit, így 17 mm lett a magassága, ahogy a tömegét is csökkentették, 1060 és 1320 grammos a két új modell. Az így kapott laptop még formásabb, még látványosabb, így népszerűségéhez kétség sem férhet. Hogy a cég megfeleljen a keresletnek, rögtön két méretben adta ki a készüléket – ellentétben az első generációval –, így választhatunk a 11,6”-es és a 13,3”-es kijelzővel ellátott Air közül. Tesztünkben szerencsére mindkét "új" modellt kézbe vehettük, így az összehasonlításra is volt módunk.

Az Airt kézbe véve még talán az Apple-lel nem túl nagy barátságban lévő felhasználók is elismerően bólinthatnak. A MacBooknak van egyfajta kisugárzása, wow-faktora, vagy nevezzük akárhogy, de érzi az ember, hogy egy nem mindennapi készüléket fog a kezében. Akinek nem elegedőek a képek, PH!TV adásunkat is megtekintheti a készülékről.

Külsejét tekintve elsőként a már sokat emlegetett vékonysága fogja meg az embert. A kijelző szinte papírvékonynak tűnik, és kinyitva maga a géptest se hat többnek. Ahogy az előző modellen, ezen sem túlozták el az aljzatokat. Bal oldalon hátul a MagSafe mágneses töltőcsatlakozót láthatjuk, ami mellé egy 2.0-s USB került, egy jack aljzat a hang számára, valamint egy mikrofon.

Címkék: teszt notebook laptop macbook macbook air netbook notebook teszt laptop teszt

Szólj hozzá!

ACER AS5732Z teszt

notebook-tesztelo 2010.05.05. 19:34

Az Acer tajvani gyártója komoly meglepetést okozhat a számítógépes piacon, hiszen a Dell-t megelőzve hamarosan akár a második helyre is feljöhetnek a számítógépes hardvergyártók piacán. Furcsa módon számukra egyenesen kedvezett a mai napig érezhető gazdasági válság és hangulat. Az Acer eladásai ugyanis jóval mérsékeltebb ütemben estek vissza, mint a nagy riválisok esetében. Ez főként azzal magyarázható, hogy ők némileg szabadabban válogathatnak az igazán olcsó alkatrészeket beszállító gyártók között, illetve teljes portfóliójukat tekintve is az alacsonyabb árfekvésű netbook/notebook készülékekre helyezték a hangsúlyt, míg a legtöbb konkurens továbbra is hagyományos személyi számítógépeket kínál a vásárlóknak. Az Acer gépek elsősorban a kedvező ár/érték arányú termékeinek köszönhetik sikerüket, nincs ez másképpen az Acer AS 5732Z-vel sem.

Címkék: notebook laptop acer aspire notebook teszt laptop teszt acer aspire

Szólj hozzá!

Toshiba Portege R500

notebook-tesztelo 2010.04.13. 20:40

Megelőzte a korát

A Toshiba Portege R500 nem mai darab, ilyen könnyű és vékony notebook még nem járt a kezeink között, pedig számos netbookot teszteltünk az utóbbi időszakban. No a Portege nem is netbook kategória, holott súlyban és méretben szinte az összes netbookot veri, de tudása és hardverelemei alapján munkára ajánlható, kényelmes és elegáns eszköz mindennapi használatra. Ami a cikk aktualitását adja, hogy míg korábban aranyárban mérték, manapság már beszerezhető egy középkategóriás notebook áráért. Jó hír azoknak, akik korábban kacsingattak, hogy kevesebbért megvennék…

Címkék: notebook laptop toshiba netbook netbook teszt laptop teszt toshiba portege

Szólj hozzá!

Toshiba Satellite L500 NoteBook teszt

notebook-tesztelo 2010.03.23. 19:08

Toshiba Satellite L500Toshiba Satellite L500 1Q0
Kezdetben nem voltam lelkes. Egy laptop? Lelki szemeim előtt megjelent az az állandóan lemerülő, lelassuló, lefagyó alkalmatosság, amit anno a multicégnél munkavégzés céljára adtak, és több időt töltött az IT osztály barkácsmestereinél, mint a munkaasztalon. A Toshiba azonban rácáfolt előzetes félelmeimre – olyan volt, mint egy jó könyv: nem tudtam letenni.
Megrögzött asztali gép használóként szinte minden érvet fel tudtam sorakoztatni az ellen, hogy valaha is a rácsodálkozáson kívül egy laptopra költöztessem át üzleti és magánügyeimet, hiszen az asztali gép biztos, minden csatlakoztatható hozzá, és különben is ezt szoktam meg. Időnként persze az elektronikai üzletekben eljátszottam a gondolattal: mi lenne, ha mégis – de végső döntésre valahogy sosem szántam el magam. Pedig a feltételek adottak voltak: sok utazás, változó helyen történő munkavégzés, és lehetőség szerint folyamatos online jelenlét. Netbookokat, okostelefonokat nézegettem, de valahogy egyikbe sem tudtam beleszeretni. Ekkor került a kezembe a Toshiba.

Címkék: teszt notebook toshiba notebook teszt laptop teszt toshiba satellite

Szólj hozzá!

Alienware m17x teszt

notebook-tesztelo 2010.03.22. 16:09

 

Főúri körökben – Dell Alienware
Páratlan méretű erőforrásokkal rendelkező gépet dobott piacra az Alienware, mely elsősorban a megszállott játékosok körében lehet sikeres, de hasznos kiegészítő lehet belőle a jellemzően rettenetesen erőforrás-igényes televíziós piacon is. Egy biztos: hangulatos belvárosi kávézókban és szállodák halljaiban keveset fogunk látni belőle. Magyarországon elsőként teszteltük a DEll Alienware m17x típusú erőgépét.

Címkék: notebook laptop dell alienware játékgép notebook teszt laptop teszt alienware m17x

Szólj hozzá!

Lenovo IdeaPad S10-2 teszt

notebook-tesztelo 2010.03.11. 16:20

Lenovo Idepad netbook tesztNem szokásom, de a lényeget már a bevezetőben le fogom írni. Lenovo IdeaPad S10-2 egy remekül használható netbook, annak minden előnyös tulajdonságaival bír: kicsi, könnyű, és szinte teljes értékű billentyűzetet kap, aki ezt a típust választja. A nagyobb kapacitású akkumulátora ennek a gépnek is kilóg (hasonlóan a Sony VPC-W netbook sorozatához), viszont cserébe jóval magasabb üzemidővel bír, így kellemes útitárs lehet, vonaton, nyaralás közben, otthon az ágyban fekve és még az ára is jó. Én mégsem venném meg magamnak. Aki kíváncsi, hogy miért lapozzon tovább.

Címkék: teszt notebook laptop lenovo netbook notebook teszt netbook teszt lenovo ideapad

Szólj hozzá!

Compaq 610 teszt

notebook-tesztelo 2010.03.10. 16:06

compaq notebookInformatikában jártas munkatársaimmal az első percekben meglepődve és némi döbbenettel mustráltuk a készüléket, és nem értettünk semmit. Szinte egyszerre kiáltottunk fel: ilyen márkájú gép még létezik? A válasz nem sokat késett: bizony létezik, és nem is akármilyen.

A kezdeti meglepődés oka persze nem az volt, hogy egy, a 90-es évek végéről maradt példányt jutatott el hozzánk a Laptop.hu, hanem inkább azon törtük a fejünket, vajon csak a memóriánk romlik, vagy az utóbbi években tényleg nem hallottunk semmit a Compaq márkáról - leszámítva a főinformatikusunk asztalán található egykor kuriózumnak számító vezetékes Compaq márkájú fekete-ezüst billentyűzetet, mely 2001 óta elnyűhetetlen darabként vezérli vállalatunk informatikai világát.

Címkék: teszt notebook laptop hp compaq notebook teszt laptop teszt

Szólj hozzá!

Sony VPC-W notebook teszt

notebook-tesztelo 2009.12.22. 13:37

Sony VPC-W tesztEzt a tesztet mindjárt az elején egy vallomással kell kezdenem, lassan egy fél évtizede különböző Sony Laptopok használója vagyok. Sosem voltam semmiben márkahű, de a laptopok terén a Sony megfogott. Persze hasonló paraméterű gépet lehetett mindig jóval olcsóbban is kapni, de egyrészt a korábbi cégem vásárolta az általam e használt Sonykat, másrészt már megszoktam a Sony remek billentyűzetét, ami ugyan az évek során változott, mégis mindig kézre állt valamennyi. Szerettem a gépek kidolgozását a jó anyaghasználatot és azt, hogy bírták az igénybevételt, így amikor idén magamnak kellett gépet venni, akkor is a Sony mellett döntöttem. Az én notebookjaim folyamatosan mozgásban voltak: munkahely, otthon, vidék, külföldi konferencia vagy akár nyaralás, elkísértek az évek során mindenhova. Persze nekem nagyméretű gépeim voltak, ami a legtöbb esetben felesleges erőmű és macerás plusz eszköz volt az utazás során, hiszen a legtöbb dolgot egy pici netbookkal is el tudtam volna intézni. Az ár persze fontos kérdés a Sony VPC-W is drágább valamennyivel, mint a hasonló kategóriájú netbookok, a kérdés pusztán annyi vajon megér-e ez a kicsi Sony plusz 30.000 Ft-ot vagy sem?

Címkék: teszt notebook sony laptop vaio netbook vpc vpc w

Szólj hozzá!

Toshiba Satellite L500

notebook-tesztelo 2009.12.17. 01:08

Toshiba Satellite L500-1FWA japán autókat szokták olyan strapabíró, megbízható gépként emlegetni, mint amilyennek ez a Toshiba Satellite (L500-1FW) tűnt a tesztek során: megveszed és működik, nincs szüksége a gazda szemére vagy márkaszervízre. Nagyjából a közvélekedés szerinti japán autós vonallal lehet jellemezni a megjelenését is: nem lehet vele janizni tárgyalásokon, kávéházakban vagy az egyetemi nagyelőadóban, de nem is olyan túlcsicsázott, fölösleges gombokkal, csilivili matricákkal, váratlan mélyedésekkel, derékszögű huppanókkal és dombokkal díszített valami, izé, mint más laptopok, mondjuk az MSI-k. Persze a Toshiba márka jól cseng a felső kategóriában is, gondoljunk csak a harman-kardon hangrendszerrel szerelt Qosmio sorozatra, ami az autós hasonlatnál maradva a Toshiba Lexussza is lehetne.

Címkék: teszt notebook laptop toshiba olcsó netbook

Szólj hozzá!

Játékban a méret a lényeg: Fujitsu Amilo Pi3560 teszt

notebook-tesztelo 2009.12.17. 01:07

Kicsit finnyáskodva, szinte két újjal vettem kézbe ezt a tesztre kapott Fujitsu Amilo -t, de végül kiderült, egyáltalán nem volt igazam. Kapcsolatunk remekül alakult, néhány elkerülhetetlen, a nyitva hagyott vécéülőke jelentőségéhez mérhető apróságot leszámítva. Most, hogy szakítanunk kell, kicsit magával is rántott a mélabú.

Címkék: teszt játék notebook laptop játékgép fujitsu amilio pi3560

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása