Notebook Teszt

Notebook tesztek. Dell, HP, Sony, Acer, Toshiba, sőt, alma is előfordulhat.

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Nootebook tesztek

Nincs megjeleníthető elem

érdekes linkek

Nincs megjeleníthető elem

Linkajánló

Nincs megjeleníthető elem

Notebook statisztika

Amennyiben szeretne szép és igényes kerítésléceket vásárolni akár fából akár műanyag elemekből | Amennyiben kandallót vagy cserépkályha építésen töri a fejét isite toplistaisite toplista

notebook címkék

Alienware m17x teszt

notebook-tesztelo 2010.03.22. 16:09

 

Főúri körökben – Dell Alienware
Páratlan méretű erőforrásokkal rendelkező gépet dobott piacra az Alienware, mely elsősorban a megszállott játékosok körében lehet sikeres, de hasznos kiegészítő lehet belőle a jellemzően rettenetesen erőforrás-igényes televíziós piacon is. Egy biztos: hangulatos belvárosi kávézókban és szállodák halljaiban keveset fogunk látni belőle. Magyarországon elsőként teszteltük a DEll Alienware m17x típusú erőgépét.
 
Megszokott tény, hogy azon a gépen, ami az Alienware falai közül kikerül, mindent el lehet indítani – nem fordulhat elő az a helyzet, hogy a csomagolás felbontása után fél órával kiderül, hogy „hát ez sem fut rajta, meg az sem”. A gépre nem találtunk olyan alkalmazást, mellyel ne birkózott volna meg, ideértve a menő játékok legújabb kiadásait, a Youtubeon talált 1080p minőségű HD videókat - melyeket alig 1 éve vásárolt otthoni gépünk köszönte, de nem kért – illetve az Adobe igencsak erőforrászabáló videós alkalmazásai is simán mentek - de a sebességtesztek előtt nem lehet nem beszélni a gép megjelenéséről.
 
Fényorgia
 

 

 




















A sötét szobában bekapcsolva könnyű a készüléket összetéveszteni a legendás Knight Rider sorozatban elhíresült Kitt nevű szuperjárgánnyal, mivel legalább annyi, ha nem több fényforrás világít rajta sejtelmesen, vagy éppen a beállítástól függően élénken, esetleg fakón – a billentyűzet, a bekapcsológomb, a touchpad, de még a monitoron lévő brandjelzés is tetszés szerint színben kivilágítható, bónuszként pedig a gép elején modern autókhoz hasonló ledlámpákkal találkozhat a boldog tulajdonos. Sőt a kiegészítők között megtaláljuk az Alienwares baseball sapkát, amelyen ugyanolyan Idegenlény fejet ábrázoló motívum van, mint a gép hátulján. Egyetlen különbség van: a baseball saka háttér világítását nem tudjuk úgy módosítani, mint az Alienware m17x bármely világító ledes elemét :) .
























A dizájn tehát tökéletes lett, egyszerre elegáns, és mégis extrém – csak a világítás állítgatásával fél napig el lehet játszadozni, hölgy tesztelőink szerint egyaránt jól illeszkedik a lányszobák rózsaszín hangulatához, mint egy vad buliba zenelejátszó gépként – nincs olyan helyzet, ahol ne találná fel magát az Alienware erődítménye, de igazából mégis inkább egy játékőrült, vagy egy igazi geek kezében, asztalán mutat a legjobban.
 
 



















 

























Az erő vele van
 
A gép specifikációja impozáns, pénztárcától függően választható erős, nagyon erős, esetleg még erősebb kivitelben – és ezúttal ez nem azt jelenti, hogy egyik vagy másik részegység teljesítménye valamivel kiemelkedőbb az átlagosan megszokottnál.  A processzor esetében az Intel Core 2 Duo P8600-tól a Core 2 Extreme QX9300-ig terjed a választék, ízlés szerint négy, hat vagy igényeseknek nyolc gigabájt memóriával. A háttértár 250 gigabyteról egészen 1 terrabyteig növekedhet, akinek ez sem elég a számos csatlakoztatási lehetőségen további külső meghajtókkal bővítheti a kapacitást.
A vizuális élményt két fajta (választható) 17’-os kijelző biztosítja  - videokártya: GeForce GTX 260M, vagy 2x GTX 260M (SLI), vagy 2x GTX 280M (SLI) - , az 1440x900-as felbontású alapkiépítésben jár, az 1900*1200-as feláras. Utóbbit kipróbáltuk – a különféle amerikai televíziók HD adásai csodálatos minőségben jelentek meg rajta, viszont ez a felbontási méret néhány év múlva majd a weblapok teljes átalakulását fogja maga után hozni, az ismert hírportál ugyanis csak a képernyő felét töltötte csak be, minden reklámcsíkjával együtt is.
 
Játszani is engedd
Pazarlás is lenne persze egy ilyen erős notebookot csupán chatelésre, hírolvasásra és tv-nézésre használni, ezért – gondolva a gép elsődleges vásárlóközönségére – lefuttatunk rajta néhány játéktesztet. Összehasonlítva a DELL másik modelljével, illetve a HP-tól érkező konkurenssel, meggyőző eredmények születtek.
 
tesztelt gép 1
DELL XPS 1640 T65
ALIENWARE X15
CineBench
(Pontszám)
5261
4273
11529
GeekBench (Pontszám)
2783
2479
5625
Street Fighter benchmark (FPS)
-
16FPS
47FPS
 
(A gépeken úgynevezett tesztelőprogramokat futattunk le, melyek pontszámokban fejezik ki egy-egy modell konfigurációjának erősségét. Az FPS mutató (képkocka/másodperc) szintén egy tesztprogram futtatása után kapható meg, minél magasabb értéket vesz fel, annál erősebb a számítógép teljesítménye.)

Mindez különösen azért hajtja az Alienware malmára a vizet, mert a játékpiacra (is) szánt gépek esetén hosszú évek óta problémaként merül fel, hogy egy-egy újabb, népszerű játék megjelenése esetén a fél, vagy adott esetben az egész gépet lehet cserélni a tökéletes játékélmény érdekében – ami azért éves rendszerességgel csak egy szűkebb felhasználói kör kiváltsága. Ilyen teljesítménnyel azonban a gép minden valószínűség szerint sokáig időtálló lesz, ami indokolhatja az átlagos notebookoknál lényegesen magasabb árát.
 
VIP belépő
A készülék ára ugyanis nem alacsony, az alapkivitel Magyarországon 340.000 Ft+ÁFÁ-ért érhető el (az USA-ban 1800 dollárról indul), azonban a forgalmazó Laptop.hu Kft. a teszteket és az ár/érték arányt figyelembevéve az egy fokozattal erősebb gépet ajánlja.
 

Alienware M15x | Processzor: Intel^® Core™ i7-720QM | Kijelző: 15,6” FULL HD WLED | HDD: 500 GB (7200 rpm) | Memória: 4 GB RAM (DDR3, 1133 MHz) | Akkumulátor: 9 cellás, 85 Watt extra | Videokártya: 1GB NVIDIA^® GeForce^® GTX 260M | Operációs rendszer: Windows7 Home Premium | Ár: 399.000 Ft + ÁFA = 498.750 Ft | www.laptop.hu

 
 

 

 
 

Megítélés kérdése, hogy megéri-e közel bruttó félmillió forintot kiadni egy gépért, ám a külföldi piacok adatai azt mutatják, létezik az a felhasználói csoport, aki hajlandó ennyit fizetni egy, az Alienwarehoz hasonló, erős kiépítésű gépért – nem véletlen, hogy a méregdrága presztízsautóknak is megvan a maga vásárlóköre.
 A „hard” felhasználók, mint például a számítógéppel vágó tv-társaságok kedvelni fogják a gépet, de sima otthoni felhasználásra persze nem feltétlenül ezt a gépet érdemes választani, hiszen az átlagos „lakossági” igénybevételnél sokkal, de sokkal többre képes. Az Alienware inkább azoknak való, akik hajlandóak az egyedülálló minőséget megfizetni, és zökkenőmentesen szeretnének játszani a gamer világ legújabb csodáival, gépükkel némi irigy csodálatot is keltve.

 

Címkék: notebook laptop dell alienware játékgép notebook teszt laptop teszt alienware m17x

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://notebook-teszt.blog.hu/api/trackback/id/tr41859870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása